Sony Xperia Go
Sony Xperia Go anmeldelse
Der er ret meget go i Sonys hårdføre model
Xperia Go er Sonys første reelle håndsæt efter bruddet med svenske Ericsson som samarbejdspartner på mobilområdet. Telefonen har en del fælles træk med de øvrige Xperia-telefoner, som blev lavet i samarbejde med Ericsson. Xperia Go er med andre ord endnu en flot designet telefon.
Selvom den er IP67 certificeret og dermed kan klare både støv, stenslag og 30 minutter på bunden af børnebassinet, er Sony Xperia Go samtidig en slank og kompakt telefon med en tykkelse på blot 9,8 mm og en vægt på 110g.
Tykkelsen er kun en halv millimeter mere den nok så kendte Apple iPhone 4S . Xperia Go er samtidig betydeligt lettere end mange af de andre modeller i den lidt billigere ende af markedet så som Samsung Galaxy Ace 2.
Imponerende skærm til prisen
Samtidig går Xperia Go mod den generelle tendens om stadigt mere overdimensionerede telefoner. Skærmen er en traditionel 3,5 tommer touchscreen med 320 x 480 pixels opløsning, 165ppi. Det er samme størrelse som skærmen på iPhone 4S om end med betydeligt ringere billedkvalitet.
Når det er sagt, skal der ikke herske tvivl om, at billedkvaliteten på Xperia Go-skærmen er imponerende i betragtning af, at telefonen prismæssigt ligger midt i markedet. Og knapperne på skærmen reagerer godt, når man berører dem.
Datakraften er fornuftig
Ser man på, hvilken indmad telefonen er udstyret med, kan man hurtigt konstatere, at Sony Xperia Go kan konkurrere med de mere kendte modeller i samme prisklasse. Prisen ligger typisk noget under, hvad man skal betale for den mindre hårdføre, men lidt mere veludstyrede Sony Xperia P og kun lidt over, hvad man skal slippe for en Samsung Galaxy Ace 2 – en telefon, som i hvert fald ikke kan tåle at blive tabt i opvaskebaljen eller akvariet.
Med en 1GHz dual-core NovaThor processor i motorrummet, er Sony Xperia Go absolut en habil telefon, der kører stabilt og sikrer, at apps kan åbnes, sættes i gang og lukkes i fornuftigt tempo.
Ud over den flerkernede CPU byder Sony Xperia Go også på de typiske 512MB RAM og 8 GB intern hukommelse. 8 GB virker måske umiddelbart imponerende, men i virkeligheden er kun halvdelen tilgængelig for telefonens bruger. Derfor bliver det også her ret hurtigt nødvendigt med de ekstra 32 GB, der kan tilføjes via et mikroSD-kortet.
Xperia kører på det velafprøvede Android 2.3 Gingerbread operativsystem frem for det nyere Android 4.0 Ice Cream Sandwich-system. Det er ikke det mest dristige valg. Til gengæld er der en god chance for, at telefonen kører stabilt uden at give anledning til hverken frustrationer eller fanfarer.
Kameraet er et 5 megapixel bagmonteret kamera med indbygget LED-blitz. Selvom der ikke er noget fremadrettet kamera, har Sony udvidet mulighederne med det bagmonterede kamera, så det nu kan tage 30 billeder i sekundet og optage 720p video i HD-kvalitet.
Robust, men smuk
Hvis man tænker på, at Xperia Go markedsføres som en robust telefon, må man klart sige, at det er en atypisk en af slagsen. Det er ikke den sædvanlige lidt overdimensionerede, klumpede telefon med en gummibeklædt overflade. I stedet er den slank og med en glat, hård plasticoverflade som nok er en større fornøjelse for de fleste at kigge på, end mange af de konkurrerende telefoner på markedet, som ikke kan tåle hverken støv, stenslag eller vand.
Selvom den mestendels er en plastic-sag, føles Sony Xperia Go med sin bagside af polycarbonat solid i hånden og er med sine 110 gram hverken for tung eller for let. Og den giver hverken efter eller bøjer, når der bliver lagt vægt på den.
Løfter om robusthed holder vand
Udover de sædvanlige tre berøringsfølsomme hjem-, tilbage- og menu-knapper på skærmen, har Xperia Go to fysiske knapper udenpå. I toppen tænd/sluk/sleep-knappen og på højrekanten volumenknappen.
Selvom volumenknappen sidder et sted, hvor man let kommer til at trykke på den, når man holder telefonen på den sædvanlige måde med venstre hånd, giver knappen ikke så let efter, at det er et problem.
Derimod kan det være irriterende at den kompakte sleep-knap kan være bøvlet at komme til.
For at leve op til garantien om vandtæthed i en halv time på en meters dybde, er telefonens headset- og mikro-USB-stik dækket af gummiflapper. Vi testede telefonen under vand og måtte tørt konstatere, at der ikke var problemer med at holde de sårbare dele tørre. Til gengæld var gummiflapperne bagefter stive og svære at åbne. Og vi havde en fornemmelse af, at det på sigt kunne rokke ved telefonens evne til at klare en tur under vand.
Uanset hvad, så må man sige, at det største designmæssige fejlgreb ved Xperia Go er farven. Den sorte model er ganske vist både flot og praktisk, og den gule skiller sig ud på den fede måde. Men den hvide model ser hurtigt trist og slidt ud. Og det er ikke smart for en telefon, der ellers sælges som en robust fætter, der kan klare livets stød.