HTC One X nyt flagskib

Teleselskab. Førstegangsydelse Pris pr måned Mindstepris 6 mdr  
0 299 6.554

Ladet med quad core proceskraft  – men er det godt nok til at løfte mærket?

HTC One X er udstyret med Android 4.0.4 og Sense 4.1 – læs videre for at se, om det nu også gør så stor en forskel.

HTC One X er udstyret med den bedste processor, en hd-skærm og et sublimt designet, tyndt chassis i forsøget på at genskabe succesen fra den originale HTC Desire C.

One X’eren er en telefon, der i  begyndelsen fremstod for os som lidt af et mysterium. Den kører med quad core CPU (Nvidia’s Tegra 3) og har en af de største skærme overhovedet blandt HTC-telefoner. Alligevel har den ikke fået et monsteragtigt navn som for eksempel Titan.

Som udgangspunkt er det helt klart, hvad HTC prøver at gøre med One X’eren – nemlig at ryste den dommedagsagtige dysterhed af sig, som omgiver mærkets faldende indtjening ved at komme med en strømlinet, kraftfuld og – først og fremmest – brugbar telefon.

Med Ice Cream Sandwich  (nu opgraderet til Android 4.0.4 and Sense 4.1) er HTC One X telefonen, der bringer HTC et skridt videre – men er det et eksempel på, at man gør for meget for tidligt? Mærket har trods alt kun eksisteret i godt 10 år.


Design

HTCs telefoner har langsomt bevæget sig i retning af et mere slankt design siden opkøbet af One & Co og lanceringen af HTC Legend.

Siden da er unibody design og bløde linjer blevet et fast træk ved HTCs telefoner, og det princip er blevet foldet helt ud med HTC One X.

Inden du læser videre, skal vi fremsætte en lille advarsel: Hvis du ikke kan lide en rimeligt stor mobil, så er du bedre tjent med at vente på modeller som HTC One S. One X er et stort stykke teknologi at holde I hånden.

Til gengæld er den store 4,7-tommer skærm bemærkelsesværdig. Vi taler om en 720p HD skærm lagt ind i et chassis, der kun er 8,9mm tykt. Dertil kommer, at telefonen kører på Super IPS LCD 2-teknologi, der virkeligt giver liv til spil og film, selvom den ikke har samme livlige farve-gengivelse som Samsung’s Super AMOLED skærm.

Vi skal her afholde os fra at diskutere for og i mod OLED og LCD. Det er simpelthen et spørgsmål om smag, om du foretrækker contrast ratios eller en mere virkelighedstro farvegengivelse. Efter vores mening er begge dele rigtig fint, og One X vil helt sikkert ikke skuffe.

Ligesom Samsung Galaxy Nexus har den en skarphed på skærmen (pixel density) som kan hamle op med iPhone 4S. Men på HTC One X er skærmen over en tomme større. Det er en af den slags devices, du er nødt til at se for virkelig at tro på. Skærmen er så skarp, at du risikerer at forveksle det med et af de foto, der er tapet på fronten, når telefonen står i montren i butikken.

Resten af telefonens design kan man sige det samme om: At det er et spørgsmål om smag. Størrelsen taget i betragtning er den meget let med sine kun 130 gram. Det er lidt tungere end Samsung Galaxy S2 men lettere end Galaxy S3. De få grams forskel er i virkelighedens verden næsten ikke til at mærke I lommen.

Telefonen er designet ret minimalistisk. Modsat Samsung Galaxy Nexus har man på HTC One X muligheden for at betjene fysiske (eller rettere touch sensitive) knapper på fronten.

Som forventet er der en volumenknap på højre side og en tænd og sluk-knap på toppen, hvor man også finder et 3,5 mm headset-stik. På venstre side sidder et microUSB stik/Mobile High-Definition Link til tilslutning til et TV

Det er en meget sparsom udrustning på en telefon, der er så udbredt i designet og det giver et meget minimalistisk indtryk som sandsynligvis vil appelllere til mange.

Dette indtryk forstærkes af microSIM stikket bag på telefonen, der åbnes ved hjælp af en Apple-agtig indretning. Det mindre SIM vil nok være et irritationsmoment for folk, der opgraderer fra den større version. Værre er det, at der ikke er noget microSD stik at finde her. Det vil sikkert bekymre mange – især fordi HD-film kan afspilles rigtig fint på en telefon som denne.

Der er 32GB indbygget lagerkapacitet.

Bag på telefonen finder man 8 megapixel –kameraet som rager ret meget ud fra telefonens overflade. Men på grund af telefonens kurvede overflade påvirker det ikke telefonen ret meget, når den ligger på et bord.

Tænd/sluk-knappen på toppen kan være svær at komme til at trykke på, hvis telefonen ligger i hånden – med mindre, du har verdens største hænder. Til gengæld er knappen designet sådan, at man rammer den præcist næsten hver gang, hvilket ikke er en selvfølge på alle telefoner.

Størrelsen vil nok være det mest bemærkelsesværdige ved designet for de fleste. Som en letvægtstelefon med et slankt design appellerer den til både mænd og kvinder. Men folk, der ikke har store hænder, vil bøvle med at bruge HTC One X effektivt.

Denne anmeldelse tager udgangspunkt i den hvide udgave af One X, og det er værd at bemærke, at den efter nogle få timer var ret beskidt med fingeraftryk og lignende. Så måske er det en god ud at få indkøbt et cover med det samme.