Samsung Galaxy Xcover Extreme S5690
Samsungs first robuste Android smartphone på markedet
Overblik, design og fornemmelse
Det er almindelig kendt, at Samsung ikke er nogen bly viol, når det handler om smartphones. Firmaet står bag en række håndsæt i alle prisklasser og dækker bade Android, Windows Phone og så firmaets eget Bada operativsystem.
Samsung har stået for den stabile afdeling af mobiltelefoner. Det gælder dog mest ‘dumb’ phones såsom Solid Extreme B2100. Nu ser det imidlertid ud til, at Samsung har fået øje på den succes, Motorola har haft med sine Defy og Defy+ og, har besluttet at hoppe med på vognen med sit eget robuste håndsæt.
Resultatet af den beslutning er en telefon med det tunge navn Samsung Galaxy S5690 Xcover Extreme, som man typisk omtaler som enten Samsung Galaxy Xcover eller Samsung Galaxy Extreme. Vi har i denne anmeldelse valgt navnet Samsung Galaxy Xcover.
Samsung Galaxy Xcover er IP67-certificeret hvilket betyder, at den kan leve under en meter vand i op til 30 minuter og også kan modstå støv. Det er klart, at den er godt beskyttet for at kunne klare disse prøvelser. Forseglingen ser ret raffineret ud, men lad os nu se. Stikkene til både headset (foroven) og til USB (langs underkanten) er beskyttet af små, hængslede låg. USB-stikket sidder ret langt inde, og vi havde problemer med at får vores ”one size fits all” stik til at passe.
Powerknappen til højre og volumenknappen til venstre flugter fint med kabinettet og er tilsyneladende vel beskyttede. Bagpladen holdes fast med en skruelignende lås, og selv når du klikker det løs, er det nødvendigt at skubbe det væk. Der er en ekstra beskyttelse rundt om batteriet. Samsung Galaxy Xcovers skærm er, selvfølgelig, lavet af Gorilla Glass.
Håndsættet er lidt af en tyksak med mål på 121,5 x 65,9 x 11,95 mm og en vægt på 135g. Der er masser af ledig plads over og under skærmen, og det får telefonen til at se lidt overdrevet ud og får den lille 3,65 tommer skærm til at se lidt fortabt ud.
Under skærmen er tre ret store knapper til ”Home”, ”Back” og ”Menu”. Ja, de er også beskyttet mod vand og støv, men det forringer ikke den behagelige følelse, de giver under fingrene. Hvis man kigger grundigt på volumenknappen, ser man et lommelygtesymbol. Hvis man trykker i den ene ende af volumenknappen kan man bruge camera LED-lyset til…ja, en lommelygte.
Hvis man ser nøjere på specifikationerne, har Samsung ikke rigtigt gjort det helt vilde med Galaxy Xcover. Den bruger Android version 2.3 Gingerbread 800MHz processeren er ikke ligefrem den bedste der findes, og med en ledig lagerkapacitet på kun 150 MB får man brug for et microSD-kort næsten med det samme.
Kameraet er en anden skuffelse med en styrke på kun 3,1 megapixel.
Der er heller ikke den sædvanlige GPS GPS, Wi-Fi and HSDPA på Samsung Galaxy Xcover.