Samsung Galaxy Nexus anmeldelse

Samsung Galaxy Nexus er verdens første telefon med Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) og stiller med en kavalkade af topteknologi herunder en stor, men stadig meget højt opløselig, skærm.

Der er nogle gadgets, som man i nørdverdenen bare ikke kan vente med at få fingrene i, når man først har hørt om dem. Nokias N95, den originale iPhone, T-Mobile G1 og Palm’s første Pre hører til i den kategori sammen med Galaxy Nexus.

Det største salgsargument her er ikke så meget selve håndsættet. Top-salgsargumentet er snarere det, der driver Galaxy Nexus. Google har redesignet sit Android OS og givet operativsystemet den formentligt største overhaling siden det blev lanceret for præcist tre år siden.

Ice Cream Sandwich er en sammensmeltning af sidste års Gingerbread OS til telefoner og Honeycomb til tablets. Det er blevet til et helt nyt, futuristisk Android device.

Ovenikøbet kan man på specifikationslisten finde en fantastisk Super AMOLED HD skærm, en Dual-Core 1,2GHz processer, HSDPA, 5 megapixel kamera og NFC support, bare for at nævne nogle få.

Nexus er i sig selv ret stor. Med dimensioner på 135,5 x 67,9 x 8,9 mm er den kun marginal større end Samsungs andet flagskib, Galaxy S2. Den er også en lille smule tungere med 135 g mod Galaxy S2’erens 116g. Ikke at den føles større, selvom man godt kan mærke, at det ikke er en iPhone 4S, man bruger.

Fronten er formentlig så minimalistisk som den kan blive; helt sort og helt uden knapper (det forklarer vi mere om i afsnittet om interface). Faktisk er det eneste, man har på fronten, skærmen, et fremadvendt kamera, lysmåleren og et fikst lille lys forneden, som man ikke bemærker, før man få en email, og det begynder at blinke.

Siderne er der ikke det store at bemærke til med power/standby til højre, volumen til venstre med tre opladningsstik (til dock). På toppen er der ingenting, og bunden huser opladnings/sync-stikket og hovedtelefonstik.

Hele håndsættet har en kurvet form som Galaxy S2, men det er ikke for meget.

Bagsidens design følger også i det spor, der blev lagt med S2’eren med et låg, der kan klikkes på, men som føles lidt for råt til at give et godt greb. Der er både Google og Samsungs logo på.

Der er ikke noget SD-stik udenpå, eller indeni, for den sags skyld. Hvor latterligt det end måtte lyde, så er dette flagskib fra Google handicappet af ikke at have en hukommelse, som kan udvides. Det på trods af, at telefonen er slået stort op som et device til at afspille medier på. Vi er målløse. Og det er du sikkert også, når det går op for dig, at du må nøjes med 16 GB intern lagerkapacitet.
Men skærmen ser fantastisk ud, når den tændes. Det er en 4,65 tommers sag med en opløsning på 720 x 1280, hvilket giver en ppi (Pixels per inch) på 316. Den er virkeligt superskarp. Vi havde heller ikke forventet os mindre af Samsungs mobildisplays, som hører til de bedste på markedet. Men den er simpelthen fantastisk til internet og video.

Der er ingen tvivl: Dette er en toptelefon, helt på niveau med iPhone 4S og  Nokia Lumia 800, når det gælder placeringen på markedet.