Windows 8.1 har fået et dårligt ry som tablet operativ system selvom Microsoft har investeret massivt i det. Det er også et ambitiøst – måske lidt for ambitiøst – projekt at bygge et operativ system der skal dække alle mulige platforme, men på trods af dette har Windows 8.1 stadig nogle gode features som Android mangler. Her er 4 af de bedste:

1. Snap view:

Microsoft var ikke de første til at udvikle et system hvor flere apps kunne køre og vises samtidig, men de er dem der er sluppet bedst fra det. Snap view gør det muligt at åbne flere programmer på samme skræm og derefter justere dem enkeltvis i størrelse, mens styresystemet sørger for der stadig er plads til hele.

Android har slet ikke denne funktionalitet, Samsung har deres multi-vire som virker nogelunde ligesom Windows 8.1. Samsungs er dog begrænset til et par få godkendte apps og det er en stor limitation i forhold til Windows.

Samsungs multi-view er bedre end Microsofts snap-view på et punkt, og det muligheden for at rotere skærmen til landskab og stadig kunne bruge det. I Windows kan man slet ikke rotere skærmen. Det virker dovent af Microsoft og bør blive fikset.

2. Opdateringer

Diskuterer man Android vil snakken helt sikkert på et tidspunkt vende sig til det ubehagelige emne: opdateringer. Eller rettere manglen på samme.

Opdateringer til Android er en mærkelig størrelse fordi det afhænger af både firmaet der har lavet telefonen og teleoperatører hvilket har resulterer i at det ikke er givet at ens enhed nogensinde ville få den nye, lækre version af Android. Hvis man gør vil det med næsten 100% sikkerhed først være noget tid efter Google har udgivet opdateringen. Dette problem er ikke på Windows 8.1 – og iøvrigt heller ikke på iOS platformen.

3. Brugeroplevelsen

Android har været på markedet en del længere end Windows 8.1 men det virker som om der ikke er sket særlig meget i UX delen på det sidste. Der kommer små forbedringer med hver version, men det er ikke noget nævneværdigt.

Windows 8 startede rigtigt dårligt ud, men med deres 8.1 er de hvilket kommet efter konkurrenterne og leverer et solidt styresystem med en god brugeroplevelse. De fleste børnefejl er blevet udryddet og det klæder den samlede oplevelse rigtig meget.

Der er allerede rygter om version 9 af deres styresystem og det vil uden tvivl være et stort skridt fremad.

4. Deling

Vi har fået at vide siden vi var små at det er godt at dele og det gælder bestemt også information. Muligheden for at sende information fra én app til en anden giver mange muligheder og her er Windows foran alle de andre OS. Android har også muligheden for at dele data mellem apps, men det er slet ikke ligeså velintegreret som på Windows platform.

Fx kan man på Windows platformen tager noter i Windows Journal og overføre dem direkte til ens Evernote cloud. Man kan også gemme informationer fra nettet direkte i Reading List app’en samt mange andre tidsbesparende funktioner. Android bliver bedre, men det er bl.a stadig slet ikke muligt at integrere med Google Chrome browseren, hvilket må siges at være en hæmsko.

Udviklingen af Windows

Windows 8.1 er ikke for alle, men det kommer langsomt efter konkurrenterne. Der er ingen tvivl om at det med tiden vil blive et ganske godt styresystem som mange vil sætte pris på.

Windows 8.1 er også det eneste OS man kan bruge Windows Office på – en fordel der ikke er nævnt ovenfor men som mange vil se som en stor fordel.