Langt de fleste danskere bruger internettet hver dag. Både privatpersoner og virksomheder. Derfor er det også blevet mere og mere attraktivt for hackere at finde formlen på effektive cyberangreb, der kan stjæle dine oplysninger. Men frygt ej – her kan du læse om de bedste råd til, hvordan du sikrer en høj cyber security.

Brug WPA2

Langt de fleste gør det allerede, men hvis du endnu ikke er en af dem, burde du straks gøre det. Med en WPA2-krypteringsnøgle bliver det sværere for ubudne gæster at tilgå dit netværk, og alle nyere trådløse netværk understøtter sådan en nøgle. I langt de fleste installationer er det standardprocedure, men tjek en ekstra gang, om det også er installeret på dit netværk. Så er du godt på vej mod sikker surfing.

Slå firewall til

Firewall er beskyttelse af dit netværk. Igen har rigtig mange netværk en WAN-beskyttelse eller firewall til at beskytte routeren. Sørg for at disse funktioner er slået til, så du øger din sikkerhed, når du er på internettet.

Installer et antivirusprogram

Når du køber en computer, er der oftest ikke installeret et antivirusprogram. Derfor skal du selv sørge for at installere et. Det er også muligt at købe et antivirusprogram, hvis du vil have en lidt højere service. Et antivirusprogram sørger for at scanne din computer og advare dig, hvis du er på vej ind på hjemmesider, som programmet anser for usikre. Du bør lave en virusscanning en gang imellem for at sikre dig, at du ikke har virus, der kan være en trussel mod din computer.

Brug din sunde fornuft

Et af de bedste råd, vi kan give, er at bruge din sunde fornuft. Hvis et tilbud virker til at være for godt til at være sandt, så er det nok også. I forbindelse med e-handel skal du holde øje med e-mærket, og du skal altid sørge for at tjekke, at din betalingsmetode virker plausibel og oprigtig. Hvis du er i tvivl, er det bedre at handle på en anden side.