Smart begynder-telefon
Samsung Omnia W er driftsikker til dagligdagens gøremål men har sine begrænsninger

Samsung Omnia W er en Windows smartphone i mellemprisklassen. Alt i Alt kan man kalde den en enkel, billig og lille telefon. God til begynderen men næppe noget for den drevne smartphone-entusiast.
Omnia W byder på rimelig god hardware i form af en 1,4 GHz single-core processor, en 3,7 tommer Super AMOLED skærm og 8 GB lagerplads.

Telefonen er kompakt. Tykkelsen er 10,9 millimeter, hvilket er ok, selvom ikke placerer Omnia W i den lille ende af skalaen. Den er dog ret let med 115 gram, selvom bagpladen er i metal , og den er ret behagelig at holde i hånden og betjene med en hånd.
Klarer dagligdagen
Trods sin kompakte størrelse, er Omnia W hurtig nok til de fleste opgaver, og Windows Phone-systemet kører perfekt. Tempoet kan dog være begrænset, hvis man vil indlæse store websites. Heldigvis kan man navigere rundt på en hjemmeside, også selvom den ikke er helt indlæst, uden at telefonen fryser.

Højttaleren er ganske udmærket, både til samtaler og musik. I hovedtelefonerne er lyden også ganske fornuftig. Fornuftig er også ordet, man kan bruge om telefonens kamera, selvom det kun er på 5 megapixels. Ligesom de førende telefoner på markedet kan man med Omnia W optage video i HD-kvaliteten 720p. Med andre ord en telefon, der er god til dagligdagens gøremål, men ikke en sag for nørder.

Design            
Alt i alt afviger Samsung Omnia W’s design ikke nævneværdigt fra de guidelines, som andre Windows smartphones følger. Det ydre består af et ret simpelt finish med ”tilbage” og ”søg” som berøringstaster, og ”Windows” som en fysisk knap.
Volumenknappen sidder på venstresiden, powerknappen på høje sammen med kameraudløseren. I toppen sidder headset-stikket og i bunden mikroUSB-indgangen.
Skarpheden ikke helt i top
Super AMOLED-skærmen på 3,7 tommer adskiller telefonen fra de andre Windows smartphones på markedet. Billedet er godt og farvemættet og skærmen er overraskende god at kigge på i udendørs lys. Opløsningen på 480×800 pixels giver en pixel-tæthed på 52 ppi, hvilket er ret godt, men skarpheden er ikke helt i top, hvilket skyldes den såkaldte PenTile matrix – en teknologi, som Samsung har udviklet. Ikke desto mindre er billedet skarpt nok, og man kan fint læse selv ret lille skrift.
Utrolig lang batteritid
I Omnia W sidder et batteri med en kapacitet på 1500 mAh, hvilket er ret meget for en mindre telefon. Dertil kommer, at Windows Phone-systemet er ret strømøkonomisk. Batterilevetiden er derfor helt usædvanlig lang. Langt de fleste brugere vil kun have brug for at tanke op med strøm en gang i døgnet, også selvom de bruger telefonen flittigt. Det samme kan bestemt ikke siges om de store modeller på markedet.

Lagerpladsen trang
Lad det være sagt med det samme: Omnia W er ikke mobilen for musikentusiaster eller folk, der godt kan lide at gemme film eller andre store filer.  8 GB indbygget hukommelse er ikke meget. Og Omnia W har derudover den svaghed, at man ikke kan sætte et microSD-kort i.
Svagheder som disse gør, at Samsung Omnia W næppe nogensinde bliver en smartphone for entusiaster. Til gengæld vil det være fair at kalde den en god, let betjent og absolut brugbar begynder-smartphone.