Nogle syntes at iPhone 5s er den bedste iPhone som Apple – eller for den sags skyld alle andre – nogensinde har lavet.

Måske har de ret, men det betyder ikke at den er perfekt og bestemt ikke at den er fejlfri og uden mangler.

Der er mange grunde til at elske iPhone 5S – men ikke i denne artikel hvor vi kommer med 7 bud på hvorfor du bør hade Apples nyeste mobil!

1. Den er endnu dyrere

iPhonen har aldrig været den økonomisk mest tilgængelige smartphone men den nye 5S er den dyreste de nogensinde har lavet. Prisen er næsten 150 kr højere på 16GB versionen i forhold til 4S/5.

2. Den har ruineret brugtsalgsværdien af din iPhone 5

Det burde virke sådan at når Apple udgiver en ny iPhone kunne du sælge din gamle, smide lidt oveni og derefter have råd til den helt spritnye iPhone. Denne gang da Apple annocerede 5S og stoppede produktionen af iPhone 5 skete der dog et stort prisfald i forhold til tidligere modeller, specielt hos forhandlere der bytter telefoner.

3. Den burde være ridse-sikker, men er det ikke

Apples nye farve til iPhonen ‘Space Grey’ er flot, men aldeles upraktisk da dens aluminum case er så følsom at den næsten får ridser blot du kigger på den forkert. Den hvide er en smule bedre, men kun fordi den hvide farve er tættere på aluminiumskanten så ridserne derfor ikke er ligeså tydelige. Guld skulle også være til at have med at gøre – og nu vi er ved guld telefonen:

4. Apple er blevet bling

Hvad har alle iPhones op til 5s’eren til fælles? Det er rigtigt – ingen af dem kommer i guld. INGEN AF DEM!

Der er en grund til dette som er ret simpel: guld ting er normalt forbeholdt for gamle mennesker, idioter og folk uden nogen smag. Prøv og luk øjnene og forestil dig den type der godt kunne tænke sig en iPhone i guld. De første du kommer i tanke om er ikke Einstein eller Nelson Mandela, vel?

5. Der kommer en større og bedre iPhone næste år…

Mobilselskaberne vil meget gerne binde dig til en 2-årig periode men vi ved alle hvordan Apple håndterer udgivelsen af deres nye telefoner: de store opdateringer kommer hvert andet år, de mindre S-opdateringer kommer ind imellem.

5S er en “midt-i-mellem” udgivelse og det betyder altså at der næste år kommer en iPhone 6 som vil få dig til at fortryde at du skrev under på din 2 års kontrakt da du købte din iPhone 5.

Ingen ved hvad 6’eren vil kunne endnu – måske kan den læse dine tanker eller få dine kæledyr til at høre efter hvad du siger? Vi håber mest bare på at den får bedre batteri liv og en smule større skærm. Så er vi glade!

6. Irrationel frygt for at nogle kommer og stjæler dine fingre…

Nu da dit fingeraftryk kan låse din telefon op OG bruges til at handle med i iTunes store er der overhængende sandsynlighed for at du ikke blot får stjålet din telefon af en lusket tyv, men også dine fingre da de er vigtige hvis telefonen skal have nogen værdi.

Måske bliver det dog ikke så aktuelt længere – Peter Jukes fra Newsweek har ihvertfald skrevet på Twitter at kriminelle vil kunne 3D printe fingre til at låse den op. Om det er betryggende eller skræmmende vil vi lade dig vurdere…

7. Du skal vente på at få den

Har du allerede besluttet dig for at få en iPhone 5S er der nok ikke noget her der ville kunne få dig til at skifte mening – men det betyder ikke at du bare uden videre kan bestille den lige når den udkommer. Den bør dog være til at støve op i skrivende stund.