Det vrimler med nye telefoner, idet udviklingen går så stærkt, at selv eksperterne har svært ved at følge med udviklingen. Smartphones og iPhones er blevet hver mand seje, fordi de giver dig al den nyeste teknologi på en gang i et lille men smart og transportabelt apparat. Det var engang bare en mobiltelefon, men i dag er det meget mere. Nu er det dels en musikafspiller, en computer, et højopløsningskamera, en stifinder med GPS, en internetplatform samt et spillecenter med games, men den kan stadig anvendes til at ringe med samt skrive SMS´er med. Så en iPhone er altså en multifunktionsenhed, som er gået lige i hjertet på især de yngste forbrugere. Helt ned til 3-4 års alderen starter forældrene med at give deres børn en iPhone. Man skal jo være med på moden, og man må heller ikke komme på B-holdet, som består af dem, der ikke følger med tiden og udviklingen. Vi vil alle være de bedste, således andre skal beundre os og se op til os. Det gælder både venner, familie, kollegaer og alle andre, som man ubevidst ønsker at imponere. En iPhone er egentlig et statussymbol men et meget anvendeligt et af slagsen. Selvom man forkæler sig selv eller børnene med en ny iPhone, så er det måske ikke så dumt. Børnene lærer hurtigt alle de nye funktioner og muligheder, så de kan ofte gøre karriere i denne branche, som skriger på kompetente fagfolk. Mange bliver decideret headhuntet, så de bliver allerede ansat i 17-18 års alderen til millionlønninger, så IT-branchen har stadig vind i sejlene, og denne udvikling ser ikke ud til at standse foreløbigt.

 

Hvilken iPhone har du brug for?

Du skal ikke nødvendigvis bare købe den dyreste eller den billigste iPhone. Du skal sætte dig ind i dit behov, og så afgøre med dig selv med hvilken model, du får mest for pengene. Du kan forhåbentligt finde hjælp på denne hjemmeside fra EDBpriser.dk, hvor du få gode råd om køb af en iPhone. Her kan du læse om prisforskellene på iPhones. Man plejer jo at få flest funktioner, hvis man køber de dyreste modeller, men måske har du slet ikke brug for alle funktionerne i en iPhone. Prisen afhænger jo af størrelsen, producenten, hukommelsen, hastigheden, samt kameraet, så der er jo mulighed for at vælge en rimelig løsning, som alligevel totalt dækker dit behov for telefoni mm. På Børsen Pleasure kan man dagligt læse om alle de nye gadgets, og du bør læse denne guide til valg af en iPhone, før du tager en beslutning om at købe en ny model. Skal man have de nyeste modeller, skal man som regel ofre 5.000 kr eller mere, så det er altså en temmelig stor beslutning, man skal træffe. Husk at disse modeller falder lige så hurtigt i pris som biler, dvs. så snart man er gået ud af butikken, er den egentligt faldet 20 % i pris. Men hvis du er superglad for telefonen, så er det jo helt i orden, men mange skifter telefonen ud efter 1-2 år, fordi de hele tiden vil have det nyeste nye. Dette er den dyreste måde at gøre det på, men man har ofte valgt at tage sig råd til det, ligesom andre prioriterer højt, at de altid vil køre rundt i en næsten helt ny bil.

 

Apple eller Samsung?

Der er i øjeblikket kun to ligeværdige firmaer i førerfeltet for de nyeste og mest moderne smartphones. Man skal enten vælge en Apple 5 eller en Samsung S4. Valget er ofte personligt, idet begge typer telefon har masser af gode og nyttige funktioner. Søndagsavisen har på denne hjemmeside argumenteret for fordele og ulemper ved disse telefoner. Så her kan man læse en detaljeret sammenligning mellem Apple og Samsung. Samsung vinder måske testen men kun med en hårsbredde, da de generelt set er ens i funktioner og pris men alligevel meget forskellige.