Bob Borchers , som var en del af det oprindelige iPhone team ved Apple og som nu fungerer som CMO på Dolby fortæller at iPhone 1 rent faktisk var en ret dårlig telefon. Det fortalte han til Mobile World Congress i denne uge. Mens den første generation af iPhones var revolutionerende, var det åbenbart ikke så god en telefon. Borchers fortalte MWC, at ” Hvis du havde den oprindelige iPhone så undskylder jeg fordet ikke var en god telefon, det var en OK telefon. ”

Faktisk mener Borchers, at Apple virkelig oversolgte telefon aspektet ved iPhone – hvad den var god til var at hjælpe dig med at få adgang til internettet. Mens mange andre telefoner tilbød mobile webbrowsere på det tidspunkt så var iPhone den første til virkelig at gøre mobil browsing let og derved gøre det til et brugbart alternativ til desktop browsing for mange brugere.

iPhone 1 skulle være tre ting: en revolutionerende telefon, den bedste iPod nogensinde, og internet i lommen, men i virkeligheden burde det have været omvendt,” udtaler Borchers. “Internettet i lommen var det vigtigste … Det var en god iPod, men det var ikke en ret god telefon”.