iPhone 5S og 5C er blevet annonceret. Hvad betyder det for iPhone 6?

Det vil vi prøve at fortælle dig. Baseret på hvad vi kan lære af rygter og spekulation – nogle pålidelige, ikke nogle så pålidelige.

I betragtning af iPhones historie – fra 3G og freme har der altid været et halvt trin, S-modellen, før den næste nummererede iPhone – så det var ingen overraskelse 5S var først og at 6’eren først kommer i anden halvdel af 2014 ên ting er sikkert – med konkurrenternes Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z1 og Htc One vil Apple være nødt til at leve op til forventningerne og levere en fantastisk telefon..

Den nye iPhone vil blive udgivet i 2014 – højst sandsynligt vil den ligesom iPhone 5S blive udgivet omkring september.  Jefferies analytiker Peter Misek mener at den vil komme i Juni 2014, men vi vælger at sætte vores penge på en efterårs udgivelse. I maj 2013 modtog bladet Stuff et billede af et kasseapparat i en Vodafone butik hvor varen ‘4G iPhone 6’ fandtes i varekataloget.

iPhone 6 home-knap

Ifølge Business Insider har de nye iPhone 6 prototyper Apple arbejder med et kæmpe Retina+ IGZO display og en ny form uden nogen hjem-knap. Gestures skulle efter signede og være indbygget. Det ville dog være mærkeligt hvis Apple ikke udnyttede deres nye Touch ID fingeraftryk teknologi så lur os om det ikke også er inkluderet i den næste.

iPhone 6 skærm

Den nye skærm med Retina+ IGZO skulle eftersigende have 1080p fuld HD opløsning. Det er også blevet rapporteret mange steder at Apple vil indtroducere flere skærmstørrelser for at være mere konkurrencedygtige ifht. deres konkurrenter.

Patenter viser, at Apple har gjort sig tanker om magisk morphing – teknologi der kan skjule sensorer og endda kameraer. Vil det komme i iPhone 6? Sandsynligvis ikke. Når det er sagt , er der stadig en lille mulighed for at iPhone 6 kommer med et fleksibelt wraparound display da de har afdækket flere patenter.Men vi regner med at er mere sandsynligt at funktionen kommed med iPhone 7 eller 8 i stedet.

Jefferies analytiker Peter Misek siger også at han mener den nye iPhone vil have en større skærm . Forskellige størrelser virker også temmelig sandsynligt – ordet på gaden efter WWDC 2013 var at der ville være 4,7 og 5,7 – tommer versioner.

iPhone 6 casing

Der har ikke været så mange rygter om den nye iPhones  case, men der har været spekulation i om der kommer hele tre forskellige størrelser. En kunstner ved navn Peter Zigich har afbilledet disse tre, men det er nok ret usandsynligt – det er ikke bare sådan lige at trylle ud af den blå luft.

Du kan dog godt forvente et chassis med endnu mere lækkert aluminium og telefonen vil nok også være den tyndeste hidtil. Rygterne går på at telefonen skulle være 7.6mm tyk.

NFC teknologi

Peter Misek mener også at det nu endelig er tid til at der kommer NFC teknologi i iPhones. Det er vist også på tide, Apple!

iPhone 6 harddisk

Vi har allerede set en 128GB iPad, så hvorfor ikke en iPhone 6 med 128GB? Den vil nok være dyr, men der skal helst sikkert nok være et marked for folk der kan udnytte så meget plads.

iPhone 6 vil køre iOS 8

iOS 7 er efterhånden på vej nu – måske ser vi det nye styresystem første gang på iPhone 6? Vi forventer en september/oktober udgivelse af iOS 8, ganske som deres andre udgivelser.

iPhone 6 processor

Dette er ikke en kæmpe overraskelse men den nye processer vil blive en quad core A8 eller en udviklet A7. Mere kraft og mere effektivitet hvilket burde have positiv indflydelse på batteriet. Nogen håber på noget saftite Samsung teknologi skjult under iPhone 6,  de vil dog nok blive skuffede eftersom rapporter tyder på Apple forsøger at skubbe sine koreanske rival yderligere ud af iPhone billedet med sit ottende generations håndsæt.

iPhone 6 kamera

Apple har købt kameralinser fra Sony før i tiden og dette år kommer vi til at se en helt ny 13-megapixel model som tager mindre plads uden at forringe billedkvaliteten.

China Post tror ikke på dette og har fået et tip om at den nye telefon vil holde sig til 8-pixel kameraet der er i 5S og i stedet optimere fokus, billede stabilitet osv. Måske også en bedre flash.

Apple har indgivet et patent der ligner at den kan styre eksterne lysapparater – kunne dette være en måde for Apple at positionere sig til proffesionelle fotografer?

iPhone 6 og safir krystallerne

GT Advanced Technologies leverer krystaller og andet materiale til forbrugerelektronik og har annoceret at de har tegnet en kontrakt med Apple om at levere safir materialer.

Det er tidligere blevet brugt til kameralinser i telefoner men også i Apples nye touchscreen teknologi. De fleste spekulerer dog i at dette vil betyde at iPhone 6 eller dens efterfølgere vil komme med en overflade som er langt mere resistenst overfor ridser.

iPhone 6 eye-tracking

En ting er helt sikkert – Apple kan ikke ignorere den massive bevægelse der er imod eye-tracking indenfor teknologiens verden. Specielt Samsung er i spidsen af denne udvikling og derfor vil den nye iPhone nok også bruge en eller anden form for motion-tech.

iPhone 6 trådløs opladning

Trådlås opladning er stadig ikke mainstream. Kan Apple måske hjælpe det på vej? CP Tech skriver at Apple har indgivet et patent for effektiv trådløs opladning men det er desværre ingen garanti da Apple har indgivet patenter for næsten alt. Deres patent skiller sig dog ud ved at løsningen kan oplade flere telefoner på en gang!