Der er ret stor forskel på de mange typer af mobilabonnement på det danske mobilmarked, og faktisk varierer priser og datamængder en del. Man bør derfor kende til sit mobilbehov og undersøge de forskellige udbyderes tilbud. Tjek gerne de store firmaer som TDC og Telia, så du har et sammenligningsgrundlag på området, men faktisk finder man de bedste tilbud på mobilabonnement hos Telmore eller andre mindre udbydere af mobiltelefoni, da disse jo ikke har samme annoncebudget som de største teleselskaber. De mindre teleselskaber kan derfor blive nødt til at have samme vare men til en lavere pris, så dette kommer derfor de prisbevidste kunder til gode.

Kend til dit mobilbehov

I dag anvender næsten alle smartphones og iPhones, således man altid er online op nettet og kan gøre brug af alle internettets muligheder, men naturligvis skal man også have mulighed for at ringe til hinanden og sende beskeder, så derfor er behovet altså:

  • Taletid i minutter/timer.
  • Pris for SMS beskeder.
  • Mængden af data.

Man kan grundlæggende vælge mellem abonnementer med en fast pris med en øvre grænse for forbruget, eller man kan vælge at betale en fast takst efter sit aktuelle behov. Har man kun et lille forbrug hver måned, så kan det bedst betale sig at betale efter forbrug, da man jo netop ikke har så stort et forbrug af tale og SMS. Hvis man har et stort forbrug, så kan det bedst betale sig at have et omfattende abonnement, der som regel giver fri tale og fri antal SMS´er.

Hold øje med dit dataforbrug

Man kan altid tjekke sit dataforbrug på sin telefon, og de fleste har tendens til at tale mindre men bruge mere data. Det skyldes flere ting men især, at mange anvender de gratis muligheder for at ringe sammen via Skype, Line, WhatsApp, Viber og de andre Apps til mobiltelefoner. Hvis man henter musik, film eller GPS data, så anvender dette også en del data, men man kan som regel vælge pakker med 10, 20 eller flere GB data, således man får en datapakke, der passer til dit behov. Man bør før anskaffelsen af en ny mobil og mobilabonnement sikre sig, at der er god forbindelse i dit område, hvilket der især findes i byområderne, mens der i udkantsområderne kan findes områder med dårlig dækning hos visse mobiludbydere.