Det har i mange år været muligt at optage et kviklån ved at sende en låneansøgning på nettet, hvor man får svar indenfor 15 minutter, da lånefirmaet ofte kun tjekker, om man står registreret i et register for dårlige betalere, og om man har et rimeligt rådighedsbeløb i forhold til afdragene på lånet. I de senere år er der også fremkommet nogle SMS lån, hvor man ansøger om lån med SMS. Men hvor går grænsen mellem kviklån og SMS lån egentlig?

Fordele og ulemper ved SMS lån

De fleste kender til kviklån i forvejen, hvor man online indsender en kort låneansøgning med eventuelt en kopi af lønsedler og årsopgørelser, såfremt der er tale om større beløb. Man vil som regel få svar tilbage på få minutter, da lånefirmaet hurtigt kan overskue behovet og tilbagebetalingsevnen, og man kan derfor ofte få pengene på din bankkonto den efterfølgende hverdag.

Med SMSlån gælder der nogenlunde samme fremgangsmetode, men det er både hurtigere og nemmere at ansøge lån med SMS. Man kan normalt ikke låne særligt høje beløb med SMS lån, og da der stadig kommer lånegebyrer oveni den normale udlånsrente, så er SMS lån kendetegnet ved et ret høj ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Til gengæld kan man normalt afbetale et mindre SMS lån på 1-12 måneder, så totalt set betaler man ikke så meget til udgifter på et SMS lån. SMS lån tiltrækker derfor ofte svage sjæle som ludomaner og folk, der står registreret i RKI eller Debitorregistret som dårlige betalere.

Gode råd om SMS lån

Hvis man virkelig har brug for et mindre lån, der kan betales tilbage på få måneder, så kan man godt tage et SMS lån, men man bør være opmærksom på alle gebyrerne ved lånet, der kan bringe ÅOP helt op i 3000 %, hvilket er utroligt dyrt. Man kan læse mere om SMS lån hos Prestamo.dk, og her finder man også en oversigt over alle låneudbydere på markedet, der tilbyder lån med SMS. Det bedste råd er derfor ofte at undlade at optage SMS lån, da man i mange tilfælde vil ende med at få en endnu dårligere økonomi. Ingen mennesker har glæde af at komme ind i en gældsspiral, hvor man aldrig kan få råd til at betale sine SMS lån tilbage. Visse lånefirmaer tilbyder helt gratis SMS lån, men hvis man så ikke betaler lånet tilbage til tiden, så får man store strafgebyrer, således man bør stadig være forsigtig ved at tage imod denne type SMSlån.