Der er nu hundredtusindvis af apps tilgængelige til  iPhone 6, iPhone 5S, iPhone 5C, og iPad, og overraskende nok er mange af de bedste gratis.

Techradar har lavet en liste over de bedste af dem og her bringer vi dig en top 10.

1. Facebook

Verdens største sociale netværk bringer en finpudset oplevelse til iPhone og iPad. App’en giver fuld adgang til dine kontakter, feeds og andre vigtige oplysninger. Følelsen af nærvær gør at iPhone versionen på mange måder er bedre end oplevelsen af Facebook på en computer.

2. PhotoSynth

Overraskende nok, den manglende pris taget i betragtning, er det Microsoft der er tilknyttet denne glimrende app. Photosynth er virkelig god en god app til at lave panoramaer. Appen er brugervenligt og sjovt at bruge, især når du ser dine panoramaer tage form, mens du fanger dem.

3. RunKeeper

Denne app minder om Nike +, men den er bare bedre og gratis. Dette lyder måske usandsynligt, men ikke destro mindre er det sandt nok. Tidligere var app’en opdelt i en ‘pro’ og ‘gratis’ version, men nu er det hele samlet i den gratis version.

4. LinkedIn Pulse

App versionen af LinkedIn er langt mere visuel og tillokkende end den ret kedelige computer version. Klart anbefalelsesværdig.

5. Dropbox

Der findes masser af apps, der kan overføre indhold mellem din computer og din telefon eller iPad, men Dropbox er gratis og nemmere at bruge end de fleste af sine konkurranter.

6. Rejseplanen

Techradar inkluderede ikke denne app, men dens engelske søster app på deres top liste over gratis apps. Ved hjælp af rejseplanens gratis app undgår du at komme forsent til bussen igen.

7. Skype

FaceTime er et godt alternativ til almindelige telefonopkald, men det er ikke godt, hvis du forsøger at kontakte nogen der ikke har en Mac eller en iOS-enhed. Derfor er Skype fortsat en langt bedre læsning på dine opkald, da den kan benyttes til at ringe til så godt som alle.

8. Movies by Flixter

Nogle aspekter af denne app kan virke lidt for fokuseret på USA, især hvad angår udgivelsesdatoer for kommende biograffilm eller dvd’er.  Alligevel er denne app glimrende hvis du skal være på forkant med det nyeste på film fronten.

9. TonePad

Virtuelle klaverer og guitarer er alle meget gode, men rent digitale musikværktøjer er mere egnede til Apples håndholdte legetøj. TonePad er det bedste af disse og ved hjælp af et grid-baseret interface er det muligt for dig at slå noter til og fra og komponere tiltalende og harmoniske melodier. Dine melodier kan redigeres, gemmes og uploades via telefonen.

10. Thomson Reuters News Pro

Der er mange gratis nyhedsapps, men Reuters News Pro giver en utrolig bred dækning. Ved hjælp af indstillingerne på app’en kan du sikrer dig at får lige de nyheder du har brug for.

Du kan læse den fulde artikel her.