I 2007 indførte den legendariske Apple boss Steve Jobs en ny mobiltelefon ved navn iPhone, og hvis man i forvejen kendte til denne telefons fremtidige succes, så havde alle sikkert købt aktier i Apple. Dette var nemlig startskuddet til en revolution indenfor markedet for mobiltelefoner, og i dag har Apple næsten erobret halvdelen af dette marked med sine nye og smarte modeller af iPhone, som har millioner af tilfredse brugere.

Alternativet til iPhone er Android telefoner, som leveres af flere mærker, og især Samsung med sine Galaxy modeller har været en værdig konkurrent mod Apple, og nye kinesiske modeller kommer også frem på markedet med nye modeller med smarte funktioner, Men mange brugere sværger trofast til Apple, der trods alt har en gennemtænkt og gennemført teknologi med et smart udseende og velfungerende software indbygget. Apple kom næsten hvert år med en ny model af iPhone, således man i 2010 kom med iPhone 4, hvor man virkelig havde fået opbygget en stor succes og markedsandel.

 

Funktioner ved iPhone

I dag anvendes både versioner af iPhone 4, 5 og 6, og der er snart en ny version 7 på vej på markedet. Man kan let finde markedets billigste priser for de enkelte modeller på en udbredt sammenlignings hjemmeside ved navn EDBpriser.dk, hvor man kan se prisen på en Apple iPhone 4 S er omkring 2.000 kr. med 8 GB. Samme telefon i model iPhone 5 koster omkring 3.000 kr., mens en iPhone 6 med 16 GB koster omkring 5.000 kr.

Hvis en iPhone 6 skal leveres med 64 eller 128 GB, så stiger prisen typisk til 6 eller 7.000 kr. Alle priserne er nævnt uden abonnement, da man ofte kan finde forskellige og usammenlignelige tilbud, hvis man binder sig til et bestemt abonnement hos en telefonudbyder. En iPhone er karakteriseret ved disse funktioner:

  • En berøringsfølsom skærm
  • 8 Megapixel kamera (bagudvendt samt foranvendt)
  • Internet browser
  • Musik afspiller
  • Videooptager
  • Apple Pay betalingsteknologi
  • Stemmeoptager
  • Navigation

Udover alle ovennævnte funktioner kan telefonen anvendes til telefoni, sende beskeder, kalenderfunktioner, internetadgang og meget mere. Det er især den smarte og praktiske måde med touchfunktionen, der har givet Apples iPhone så meget succes sammen med en problemfri og smart software med smarte og velkonstruerede funktioner.

 

Derfor er Apple iPhone en succes

Apple iPhone er derfor blevet en stor succes, idet der konstant kommer flere brugere til, idet man kan mærke kvaliteten, når man anvender en iPhone. Apple er lokomotivet, der indfører nye funktioner til mobiltelefoner rundt omkring i verden, og firmaet får effektivt integreret funktionerne i styresystemet, således de danner fabriksstandard, hvorefter alle andre mobilfirmaer forsøger et efterligne Apple på disse områder.

Brugerne kan eksempelvis zoome billedet på skærmen og rotere dette på den mest hensigtsmæssige måde, og en lyssensor sørger for at indstille skærmens lysstyrke automatisk, således indholdet på skærmen er så synligt som muligt uden at være en gene for øjnene. Derved bliver lysstyrken dæmpet i mørke omgivelser, så ens øjne ikke bliver generet af det stærke lys, hvilket også hjælper med til at mindske strømforbruget. Apple har i dag lavet mange succesfulde butikker (App Store) såsom iTunes, hvor folk kan hente alle former for musik.